Officiële Beaglier website
nieuw-logo

Hondennaam kiezen

Karakter van de hond

Soms hebben honden al een naam voordat ze bij hun nieuwe baas komen. Honden uit een nieuw nest krijgen meestal al een naam omdat dat makkelijk is, en honden uit een asiel hebben vaak al een naam van hun vorige eigenaar. Je kunt als nieuwe baas de oude naam overnemen, of zelf een nieuwe gaan gebruiken als je dat prettiger vindt. Veel baasjes kiezen voor een nieuwe naam, misschien omdat de nieuwe hond daardoor meer eigen voelt. Het is in ieder geval de moeite waard om over deze beslissing goed na te denken, want je zult de naam vaak gebruiken.

Bij het kiezen van een hondennaam is het karakter van het dier natuurlijk belangrijk. Vlekkie voor een grote stoere hond, of Wodan voor een kleintje is wat gek. De tegenstrijdigheid is misschien wel grappig, maar bedenk dat het leuke er na een paar weken waarschijnlijk wel af is. Kies een naam die bij jou en je hond past, en waarvan je denkt dat die over een paar jaar ook nog leuk is om te gebruiken.

Klank van de hondennaam

Wil je een humoristische naam voor je hond dan zijn er veel mogelijkheden. In veel gevallen kan een verborgen betekenis ook grappig zijn, waardoor ruimte overblijft om ook te kiezen voor een naam met een prettige klank.

Klank is een belangrijk punt om op te letten, voor jezelf en voor je hond. Honden horen alleen de klinkers in een naam waardoor veel namen voor honden op elkaar lijken. Kies liefst een naam waarvan de klinkers afwijken van andere namen (van honden of gezinsleden) om verwarring te voorkomen. Dat de hond echt alleen op de klinkers let is makkelijk te testen: roep de naam van je hond en luister naar je eigen stem, herhaal de naam met alleen de klinkers op hetzelfde ritme en kijk of je hond ook dan reageert. Kun je wel wat inspiratie gebruiken bij het kiezen van een hondennaam? Wij hebben alvast een top 100 voor je geselecteerd van de meest gekozen hondennamen.

Meest populaire hondennamen

1 t/m 25

Luna
Max
Bella
Lola
Buddy
Pip
Bo
Charlie
Boef
Milo
Lucky
Boris
Bailey
Guus
Diesel
Joep
Daisy
Dex
Puck
Cooper
Roxy
Coco
Marley
Jack
Diva

25 t/m 50

Kenzo
Moos
Rocky
Chico
Lizzy
Sam
Finn
Balou
Beau
Nova
Simba
Teddy
Joy
Bobbie
Mila
Sky
Spike
Kyra
Bobby
Lady
Pablo
Beer
Storm
Bowie
Binky

50 t/m 75

Ollie
Tommy
Indy
Pepper
James
Kees
Jip
Bink
Senna
Toby
Bruno
Saar
Lilly
Bikkel
Benji
Dexter
Bram
Ziva
Willem
Mylo
Nala
Boy
Puk
Pippa
Banjer

75 t/m 100

Django
Bentley
Billy
Guusje
Ivy
Sammie
Rex
Angel
Baco
Bodhi
Kaya
Teun
Gucci
Hummer
Saartje
Bobbi
Nero
Noah
Bono
Luca
Koda
Tyson
Bumper
Gizmo
Skip