Hoe verwijder je hondenhaar

vlooien

Honden- en kattenharen vormen in veel huishoudens een bron van ergernis. Toch hoeft het geen drama te zijn. Een doodgewone vochtige hand verwijdert snel en grondig haartjes van kleding.

Rubberhandschoen

Een rubberhandschoen kan je er ook voor gebruiken. Een kapster heeft nog een ander trucje. Zij spuit eerst een beetje haarlak op haar hand en ‘dept' zo de haartjes van je schouders. En bij een kledingwinkel zagen we een verkoopster een stuk plakband, met de plakkant naar buiten, rond haar hand wikkelen en zo alle pluisjes van zwarte broeken afhalen.

Afplakband

Schilders gebruiken ook vaak een stukje afplakband om haartjes en stofjes te verwijderen. Leuk toch hù dat elk beroep zo zijn eigen trucjes heeft. Natuurlijk zijn deze tips niet erg bruikbaar voor een heel tapijt of bankstel. Als je niet in het bezit bent van een stofzuiger met een speciale‘katten- en hondenharenborstel’ (ja, zo’n borstel bestaat echt) dan kan je het best de gewone rubberen vloertrekker nemen.

Het is nog steeds wonderbaarlijk wat je daarmee allemaal kan doen. Rustig steeds naar Ă©Ă©n kant trekken en je zal zien dat de haren als het waren aan de borstel kleven. Onder de kraan kan je de haren erafspoelen. Als het er heel veel zijn, moet je wel zien dat je gootsteen niet verstopt raakt.

Hopelijk hebben je geholpen met een paar handige tips!