Gebitsverzorging van je hond

tanden

Iedereen weet hoe belangrijk gebitsverzorging is voor je gezondheid. Wist je echter dat de gebitsverzorging van je hond ook buitengewoon belangrijk is? Veel mensen denken er niet aan dat hun hond gebitsverzorging nodig heeft, maar honden zijn niet veel anders dan hun baasjes - tenminste in dit opzicht! Lees verder waarom je regelmatig de gebitsverzorging van je hond moet controleren.

1. Gebitsverzorging van de hond betekent een frisse adem

Laten we wel wezen: honden staan over het algemeen bekend om hun stinkadem. Door regelmatig eens een tandenborstel met hondentandpasta te gebruiken zal je deze onaangename geur tegengaan.

2. Een goede gebitsverzorging betekent een goede gezondheid van de hond

Niet alleen kan reguliere gebitsverzorging voor je hond problemen met de tanden voorkomen, zoals parodontale aandoeningen die tot tandverlies kunnen leiden, maar het kan ook helpen andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Infecties die in de mond van je hond beginnen kunnen andere delen van hun lichaam beĆÆnvloeden, zoals hun hersenen of het hart.

3. Houd de gezondheid in de gaten

Honden kunnen heel goed hun pijn geheim houden. In veel gevallen merk je misschien nooit dat je hond te maken heeft met de pijn van pijnlijk en opgezwollen tandvlees. Omdat de pijn kan komen en gaan zie je ze misschien geen veranderingen aanbrengen in hun eetgewoonten. Regelmatige gebitsverzorging kunnen deze problemen aanpakken, zodat je hond niet in stilte lijdt.

4. Soms vallen er geen babytanden uit

Als je hond melktanden heeft die niet zijn gewisseld - zoals zou moeten - kunnen ze problemen veroorzaken met betrekking tot de gezonde ontwikkeling van hun permanente tanden. Als je je dierenarts ziet voor de reguliere gebitsverzorging kan hij je op de hoogte stellen van eventuele problemen en van advies voorzien.